Olympiakos-Belgen krijgen Oscar Garcia als nieuwe coach

Olympiakos-Belgen krijgen Oscar Garcia als nieuwe coach
Olympiakos-Belgen krijgen Oscar Garcia als nieuwe coach

De Spanjaard Oscar Garcia is vandaag aangesteld als nieuwe hoofdcoach van de Griekse topclub Olympiakos Piraeus. Garcia, die volgens lokale media tekende tot juni 2019 (met optie op nog een extra seizoen), krijgt de leiding over onze landgenoten Silvio Proto, Bjorn Engels, Vadis Odjidja-Ofoe en Guillaume Gillet. Olympiakos bedankte gisteren interimcoach Takis Lemonis voor bewezen diensten. Hij nam in september over na het ontslag van de Albenees Besnik Hasi (ex-Anderlecht).

De 44-jarige Garcia werd in november na nauwelijks vijf maanden dienstverband aan de deur gezet bij Ligue 1-club Saint-Etienne. Voordien was hij coach bij Maccabi Tel Aviv (2012-2013 en 2014), Brighton (2013-2014), Watford (2014) en Red Bull Salzburg (2015-2017).

Olympiakos staat aan de leiding in de Griekse Super League met een voorsprong van één punt op AEK Athene en PAOK Saloniki. Naast onze vier landgenoten telt de kern met Mehdi Carcela (ex-Standard) en Marko Marin (ex-Anderlecht) nog twee oude bekenden van de Jupiler Pro League.

Bron: Belga