Mertens en Goffin winnen enkelspel tegen Bouchard en Pospisil

door
Belga
Leestijd 1 min.

Onze landgenoten David Goffin (ATP 7) en Elise Mertens (WTA 36) hebben in de Hopman Cup beiden hun enkelwedstrijd gewonnen tegen de Canadezen. Goffin zette Vasek Pospisil (ATP 108) aan de kant in twee sets met 6-2 en 6-4, Elise Mertens was met 6-4 en 6-4 de betere van Eugenie Bouchard (WTA 83). Op dit moment wordt het dubbelspel nog gespeeld: Bouchard, die kampt met pijn in de bilspieren, wordt daarbij vervangen door Maddison Inglis (WTA 771). Maar onze landgenoten zijn al verzekerd van de overwinning.

Door de overwinning van de Belgen (die aantreden in groep A) blijven ze in de running voor een plek in de finale op zaterdag. Om die te bereiken moet Duitsland vanavond verliezen tegen Australië, aangezien onze oosterburen maandagavond met 2-1 de betere waren in het duel met onze landgenoten.

In de finale wacht Zwitserland (groep B). Roger Federer en Belinda Bencic konden zich gisteren al plaatsen.

De Hopman Cup werd voor het eerst georganiseerd in 1989. België is er voor de zevende keer bij. In 2011, bij de vorige deelname, haalden Justine Henin en Ruben Bemelmans de finale. Daarin verloren ze van de Amerikanen Bethanie Mattek-Sands en John Isner. Vorig jaar bezorgden Richard Gasquet en Kristina Mladenovic Frankrijk de titel.

bron: Belga