Filipijnse president bekrachtigt ontslag zoon na beschuldigingen in drugsaffaire

Filipijnse president bekrachtigt ontslag zoon na beschuldigingen in drugsaffaire

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft vandaag het ontslag van zijn oudste zoon als adjunct-burgemeester van de stad Davao aanvaard. Paolo Duterte werd genoemd in een zaak van drugssmokkel. Duterte junior had eind december al aangekondigd dat hij een stap terug zou zetten wegens “ongelukkige gebeurtenissen” in zijn persoonlijke leven en imagoschade. De zoon wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de smokkel van metamfetamines ter waarde van 106 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van de president heeft Rodrigo Duterte het ontslag van zijn zoon vandaag aanvaard.

In de media had vader Duterte vorige maand nog zijn beklag gemaakt over de “oneerlijk” aanvallen op zijn zoon. De zaak is extra pijnlijk omdat de president wereldwijd berucht is om zijn bloedige strijd tegen drugs.

In september was zoon Paolo Duterte nog door de senaat verhoord over zijn mogelijk lidmaatschap van een drugskartel, dat er via banden met de douane in slaagde om grote hoeveelheden crystal meth het land binnen te smokkelen. Hij ontkende toen de beschuldigingen. Maar toen de senatoren vroegen of hij al dan niet een tatoeage van het Chinese drugskartel op zijn rug had staan, weigerde hij om zijn rug te laten zien.

bron: Belga