FA Cup - Recordaankoop Van Dijk verlost Liverpool bij debuut tegen stadsrivaal Everton

Virgil van Dijk heeft zich meteen onsterfelijk gemaakt bij zijn nieuwe club Liverpool. De Nederlandse recordaankoop van de Reds maakte woensdag in de 1/32e finales van de FA Cup zijn debuut en scoorde meteen de winnende 2-1 tegen stadsrivaal Everton. Zonder Simon Mignolet en Kevin Mirallas - beide Rode Duivels zaten niet in de selectie - maakten Liverpool en Everton er een flauwe eerste helft van. De enige opwinding viel tien minuten voor de pauze te noteren toen Holgate Lallana neertrok in de zestien. Penalty, en dat bleek een koud kunstje voor Milner (1-0).

Na rust bleef Liverpool de bovenliggende partij, maar toch kwam Everton langszij. Sigurdsson rondde een perfecte counter van de Toffees af en het stond 1-1. De partij leek op een replay af te stevenen, hetgeen bij een gelijkspel het geval zou zijn. Maar in het slot voorkwam Van Dijk zo'n teleurstellende apotheose met een rake kopbal. Everton-doelman Pickford zag er bij de winnende goal niet bijster goed uit, maar dat mocht de pret voor de thuisploeg niet drukken. Liverpool gaat zo door naar de zestiende finales van de FA Cup. Voor Everton zit het bekeravontuur erop.