Duitsland, en niet België, vervoegt Zwitserland in finale Hofman Cup

Duitsland
Duitsland

Duitsland heeft zich vandaag als tweede land geplaatst voor de finale van de Hopman Cup in het Australische Perth. Alexander Zverev en Angelique Kerber wonnen het beslissende dubbelspel tegen Australië en verzekerden zich zo van groepswinst, voor België. Angelique Kerber (WTA 21) had haar land op voorsprong gebracht. De voormalige nummer 1 was met 6-1, 6-2 te sterk voor Daria Gavrilova (WTA 25). Aansluitend ging Alexander Zverev (ATP 4) verrassend met 5-7, 7-6 (7/4) en 6-4 onderuit tegen de veel lager gerangschikte Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP 209). Daarop moest het dubbelspel uitsluitsel brengen. De Duitsers trokken met 1-4, 4-1 en 4-3 (5/3) aan het langste eind.

Eerder op de dag wonnen David Goffin en Elise Mertens met 3-0 van Canada en hielden zo hun kansen gaaf op de groepswinst (en de finale). Duitsland, dat eerder België had verslagen, moest dan wel verliezen van Australië.

Gisteren plaatste Zwitserland, met Roger Federer en Belinda Bencic, zich als eerste voor de finale van dit officieuze WK voor gemengde landenteams.

Zwitserland won de Hopman Cup in 1992 en 2001. Bij die laatste eindzege vormde Federer een team met Martina Hingis. Duitsland staat ook twee keer op de erelijst, na zeges in 1993 en 1995.

Vorig jaar bezorgden Richard Gasquet en Kristina Mladenovic Frankrijk de titel.

Bron: Belga