Cassatie bevestigt veroordeling van ex-directeur van AS Eupen

Cassatie bevestigt veroordeling van ex-directeur van AS Eupen

Het Hof van Cassatie heeft op 13 december de veroordeling van Manfred Theissen, de voormalige directeur van voetbalclub AS Eupen, bevestigd. Dat bericht de Duitstalige krant Grenz-Echo vandaag. Het hoogste rechtscollege bevestigde op 13 december vorig jaar de veroordeling van Manfred Theissen tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel en een boete van 5.000 euro (een vermindering van 500 euro) wegens schriftvervalsing en gebruik van valse stukken in 2011.

Theissen werd ervan beschuldigd de datum van een klachtenbrief aan de Belgische Voetbalbond (KBVB) vervalst te hebben. Die klacht volgde na een wedstrijd die SK Lierse in februari 2011 speelde tegen KV Mechelen. De club voelde zich destijds benadeeld omdat Lierse op het wedstrijdblad een speler had gezet die eigenlijk niet speelgerechtigd was.

Op 22 juni 2015 werd Theissen schuldig bevonden door de correctionele rechtbank van Eupen en veroordeeld tot een jaar cel met uitstel en een boete van 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel. De club werd vrijgesproken. Het hof van beroep van Luik bracht de straf in juni 2017 terug tot 6 maanden met uitstel en een boete van 5.500 euro. Cassatie bevestigde de veroordeling, de boete werd met 500 euro verlaagd.

bron: Belga