Steak Met Pasteitjes Van Rapen

Elke week stelt foodbox Chop chop één van z'n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je gewoon thuis bezorgd. Deze week is het de beurt aan Steak met pasteitjes van rapen. Deze maaltijd is perfect voor koude winteravonden. Gras gevoerde steaks worden geserveerd met krokant gebakken kroketjes, die bestaan uit rapen, peterselie, ei, chiazaadjes en amandelbloem. Samen met geroosterde rode paprika, broccoli en een sausje van champignons vormen ze een heerlijk gerecht!
door
Janne
Leestijd 3 min.

Bereidingstijd: 45 min

Recept voor 2 personen

460 kCal

INGREDIËNTEN

  • bio tournedos
  • bio rapen
  • bio kastanje champignons
  • bio broccoli
  • bio rode paprika
  • bio amandelmeel
  • bio peterselie
  • bio ei
  • bio chia zaden
  • bio gele ui & knoflook
  • bio shiitake kruidenmix
  • bio balsamico
  • champignonbouillon
  • STAP VOOR STAP

  • Verwarm de oven op 180°C of 200°C voor een heteluchtoven. Plaats de chiazaden en 3 el water in een middelgrote kom. Laat 5 min weken tot het water is geabsorbeerd. Snijd de broccoli en de rode paprika in hapklare stukken. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes van 0,5 cm. Hak de gele ui, look en rapen grof. Houd alles apart.
  • Verhit 2 el bakolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de rapen en de helft van de uien en look toe aan de hete pan. Roer en bak 3 min tot de groenten beginnen zacht te worden. Neem de pan van het vuur.
  • Plaats de rode paprika en broccoli op een met folie beklede bakplaat, besprenkel met 2el bakolie, peper, zout en de helft van de shiitake kruidenmengeling. Meng en plaats ca. 10 min in de voorverwarmde oven.
  • Breek ondertussen het ei in de kom met de chia en voeg 3 el water toe. Klop het ei door de chia. Pluk de peterselie en hak fijn. Voeg de rapen, amandelbloem, de helft van de peterselie en zout en peper toe. Meng tot een samenhangend deeg.
  • Verhit 2 el bakolie in een grote antikleefpan op middelhoog vuur. Lepel 3 volle el van het deeg in de pan en druk deze voorzichtig tot platte schijfjes van ongeveer 1 cm. Bak 3-4 min aan elke kant. Herhaal dit met het resterende deeg tot alle kroketjes zijn gebakken.
  • Kruid beide kanten van de steaks met peper en zout. Verhit ongeveer 2 el bakolie toe in een middelgrote braadpan op een matig hoog vuur. Bak de steaks ongeveer 4 à 5 minuten in de hete pan, draai de steaks om en voeg de champignons en de resterende uien en knoflook toe. Bak nogmaals 4-5 min of tot de gewenste gaartijd. Neem de steaks uit de pan en laat 3 min rusten op de snijplank.
  • Zet het vuur lager en voeg de balsamico-champignonbouillon en de resterende kruidenmengeling toe. Laat 2-4 min sudderen tot de saus voor de helft is gereduceerd. Breng op smaak met peper en zout en voeg de resterende peterselie toe.
  • Snijd de steaks tegen de draad in in 5-7 plakjes. Verdeel de champignonsaus en geroosterde broccoli over de borden. Dresseer de steaks in een waaier over de saus. Serveer met de kroketjes van rapen.
  • Smakelijk!

    Bereid dit gerecht stap voor stap met een handige video:

    Krijg €25 korting op je eerste bestelling met de code ‘METROFOOD'