Schooldirecteur die N-VA’ers vergeleek met nazi’s dient na vrijspraak zelf klacht in

Schooldirecteur die N-VA'ers vergeleek met nazi's dient na vrijspraak zelf klacht in

De voormalige directeur van een basisschool in het Oost-Vlaamse Ronse die in een mail naar minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans N-VA’ers vergeleek met nazi’s, dient zelf een klacht in nadat hij vrijgesproken werd voor laster en eerroof. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard en het bericht wordt bevestigd door zijn advocaat. De man schreef in september 2015 een brief naar minister Homans uit onvrede over de aanpak van de asielcrisis. “N-VA staat voor mij gelijk aan ‘NAZI’ en afgietsels van oorlogsmisdadigers”, schreef de beklaagde, die stelde kinderen van N-VA’ers niet welkom waren op zijn school. De mail werd afgedrukt in “Dag Allemaal”, waarbij Homans voorbeelden gaf van boze mails die ze toegestuurd kreeg.

Nadat het verhaal ook in andere media opdook, werd door de scholengroep beslist om de man preventief te schorsen. Hij werd later in rang teruggezet van directeur naar leraar. Eind 2015 dienden drie leden van de N-VA Ronse een klacht in wegens laster en eerroof, maar de rechtbank in Oudenaarde sprak de man eind vorig jaar vrij en er kwam geen beroep.

De voormalige directeur dient nu zelf klacht in en hij vraagt een schadevergoeding en eerherstel. “Mijn cliënt heeft erg veel psychische en fysieke schade geleden”, zegt zijn advocaat Hans Van de Cauter. De klacht is gericht tegen twee leden van N-VA Ronse maar volgens de advocaat kan de onderzoeksrechter ook de nationale N-VA toevoegen aan het onderzoek.

bron: Belga