Kruidvat stopt met verkoop van tabak

Kruidvat stopt met verkoop van tabak

Winkelketen Kruidvat stopt met de verkoop van sigaretten. Dat zegt CEO Gerard van Breen van moederbedrijf A.S. Watson Health & Beauty Benelux in een interview met de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Ook in de zusterketen Trekpleister – die enkel in Nederland actief is – zullen op termijn geen rookwaren meer worden verkocht. De twee drogisterijketens willen “zich steeds meer profileren als health-winkels, met een grotere keus in zelfzorgmedicijnen”, zegt Van Breen. “Dan passen sigaretten echt niet meer in ons concept.”
Concreet zal de verkoop van tabak in alle 1.373 filialen van Trekpleister en Kruidvat in Nederland en België geleidelijk worden teruggeschroefd. De overgang zal meer dan anderhalf jaar duren. “Omdat we de winkels tegelijk willen ombouwen en dat kan niet allemaal in één keer. En omdat dat ook financieel onverantwoord is”, verdedigt de topman de lange omschakelingsperiode.
Van Breen is naar eigen zeggen trots op deze stap. Hoeveel omzet de twee drogisterijketens door de beslissing zullen mislopen, wil de CEO niet zeggen, maar volgens hem scheelt het “toch enkele procenten”.
In ons land telt Kruidvat 250 winkels. Kruidvat heeft in Nederland 933 filialen, Trekpleister 190.

bron: Belga