AS Roma legt Radja Nainggolan boete van meer dan 100.000 euro op

AS Roma legt Radja Nainggolan boete van meer dan 100.000 euro op
AS Roma legt Radja Nainggolan boete van meer dan 100.000 euro op

AS Roma legt Radja Nainggolan een boete van meer dan 100.000 euro op voor zijn gedrag in een filmpje van een wild nieuwjaarsfeest, zo berichtte de in Rome gevestigde sportkrant Corriere dello Sport vandaag. In het filmpje, dat door Italiaanse media gepubliceerd werd en al snel viraal ging, was een rokende, drinkende en vloekende Nainggolan te zien en te horen. Het leverde een storm aan reacties op, uiteindelijk kwam de Ninja wel tot inkeer en bood hij zijn excuses aan.

Daarmee bleek voor de Romeinse topclub de kous echter niet af te zijn. Gisteren keerde sportdirecteur Monchi na een korte vakantie terug naar de Italiaanse hoofdstad om er de spelersgroep toe te spreken. Nainggolan kreeg de maximumboete opgelegd, die volgens het intern clubreglement gelijkgesteld is met dertig procent van het maandloon. De Rode Duivel zou daardoor meer dan 100.000 euro in de clubkas mogen storten. Of er ook een sportieve sanctie volgt, is niet zeker. Mogelijk moet Nainggolan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Atalanta op de bank starten, maar daarover moet coach Eusebio Di Francesco beslissen. Op de prestaties op het veld van Nainggolan valt niets aan te merken, in de heenronde in Italië was hij een van de uitblinkers.

Nu valt het nog af te wachten wat Roberto Martinez vindt van de strapatsen van de middenvelder. De relatie tussen de bondscoach en de Ninja staat immers al langer onder hoogspanning en polemiek omtrent de middenvelder van AS Roma liep als een rode draad doorheen de voorbije kwalificatiecampagne. De bom ontplofte toen Martinez Nainggolan eind augustus niet opnam in zijn selectie voor Gibraltar en Griekenland. Een teleurgestelde Nainggolan zei in een eerste opwelling te stoppen met de nationale ploeg, hetgeen hij later ontkende.

Bron: Belga