Advocaat van Trump dreigt met gerechtelijke stappen tegen Steve Bannon

De advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump dreigt met gerechtelijke stappen tegen ex-adviseur Steve Bannon voor diens kritische uitlatingen in het boek “Fire and Fury: Inside the Trump White House”. Dat meldt nieuwszender CNN. Ondertussen lijkt Bannon de plooien weer glad te willen strijken: hij noemde president Trump gisteravond op de radio een “geweldige man” (“great man”), nadat Trump eerder op de dag zei dat Bannon “zijn verstand heeft verloren”. Trumps advocaat Charles Harder heeft een formele kennisgevingsbrief naar Bannon gestuurd, waarin staat dat “zijn beslissing om te praten met schrijver Michael Wolff in verband met een boek dat gepubliceerd zal worden, aanleiding geeft tot verschillende juridische claims”. Het gaat onder meer om klachten rond “laster en de schending van zijn akkoord rond vertrouwelijkheid en het in diskrediet brengen van onze cliënten. Er dreigen juridische stappen”, aldus Harder volgens CNN.

Bannon noemt in het boek onder meer een ontmoeting van Trump met een Russische advocate tijdens de verkiezingsstrijd van 2016 “verraad, onpatriottisch en rotzooi”. Daarop reageerde de president dat Bannon “zijn verstand verloren heeft”.

Na die uitspraak van Trump leek het alsof Bannon de plooien toch wilde gladstrijken, of misschien net nog meer olie op het vuur wilde gooien. Tijdens een radioprogramma gisteravond zei hij: “de president van de VS is een geweldige man. Je weet dat ik hem dag in, dag uit steun”.

bron: Belga