Trump belooft “op gepaste moment” steun aan Iraniërs

Trump belooft
Trump belooft "op gepaste moment" steun aan Iraniërs

De Verenigde Staten zullen het Iraanse volk “op het gepaste moment” ondersteunen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag getwitterd. Hoe die steun er zal uitzien en wanneer die er komt, liet Trump in het midden. De Amerikaanse president betuigde ook zijn “enorme respect” met de Iraniërs. Dat Iraanse volk probeert zijn “corrupte regering” af te zetten, aldus Trump.

In Iran is er al dagenlang protest tegen de regering en de economische moeilijkheden waarmee het land worstelt. Het regime organiseerde vandaag in een reactie eigen betogingen in verschillende steden. Volgens de staatszender Irib kwamen tienduizenden mensen op straat om hun steun te betuigen aan de huidige regering. Het protest in Iran heeft al aan 21 mensen het leven gekost. Honderden anderen werden opgepakt.

Sinds het begin van het protest laat president Trump niet na het Iraanse regime onder vuur te nemen. Maandag nog luidde het dat het tijd is voor “verandering” in het land en dat het Iraanse volk “honger” heeft naar “vrijheid”.

Bron: Belga