Belgen in het buitenland - Chelsea laat zege en tweede plaats in blessuretijd uit handen glippen

Op de 22e speeldag in de Engelse Premier League hebben Arsenal en Chelsea woensdag 2-2 gelijkgespeeld. Bij de rust was het nog 0-0. Thibaut Courtois en Eden Hazard stonden in de basis bij Chelsea. Hazard werd acht minuten voor tijd, bij 1-1, vervangen. Michy Batshuayi kwam niet van de bank. De Londense derby werd een spektakelstuk. Dat er voor de rust niet gescoord werd, was in hoge mate te danken aan Courtois. Die bracht wonderbaarlijk redding op een poging van Alexis Sanchez en was ook op een schot van Alexandre Lacazette bij de les. Ook Chelsea had doelrijpe kansen. Alvaro Morata mikte onbegrijpelijk naast en Cesc Fabregas liet het na om een nummertje van Hazard, die de bal met de hak klaar legde, met een doelpunt te bekronen.

Na de pauze toonde Courtois nogmaals zijn kunnen op een schot van Lacazette. In de 63e minuut was het dan toch raak. Jack Wilshere liet Courtois kansloos. Lang kon Arsenal niet van de voorsprong genieten. Hazard versierde in de 67e minuut een strafschop en zette die zelf foutloos om. Zes minuten voor tijd leek Marco Alonso Chelsea de volle buit te bezorgen, maar in de tweede minuut van de blessuretijd sleepte Hector Bellerin alsnog een punt uit de brand voor Arsenal. In de slotseconden kwam Chelsea toch nog heel dicht bij de zege. Davide Zappacosta trof het doelhout.

"Het was 50-50, beide elftallen hebben heel goed gespeeld", verklaarde Hazard. "We hebben genoeg gedaan om de drie punten te pakken. Misschien hadden we meer moeten scoren. We hebben wel wat kansen laten liggen. Dat laatste schot had binnen moeten zijn. Op basis van het aantal kansen verdienden we zeker te winnen."

Chelsea liet de gelegenheid liggen om over Manchester United naar de tweede plaats in de stand te wippen. De Londenaars blijven derde, op zestien punten van Manchester City (Kevin De Bruyne, Vincent Kompany) en één van United (Romelu Lukaku, Marouane Fellaini).