Met Balsamico Geglazuurde Bieten

Elke week stelt foodbox Chop chop één van z'n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je gewoon thuis bezorgd. Deze week zetten we het jaar gezond in met bieten, geglazuurd met balsamico. Plakjes van rode biet, besprenkeld met een vinaigrette van balsamico en honing, worden geroosterd in de oven. Deze worden geserveerd met een romige bieslookpuree. Een salade van babyspinazie, venkel en sinaasappel zorgt voor een frisse toets, terwijl de geitenkaas met chili walnoten dan weer de nodige crunch toevoegt. Smakelijk!
door
Janne
Leestijd 2 min.

 Bereidingstijd: 40 min

Recept voor 2 personen

530 kCal

INGREDIËNTEN

  • bio rode biet
  • bio balsamico azijn & honing
  • bio venkel
  • bio sinaasappel
  • bio baby spinazie
  • bio walnoten
  • bio bieslook
  • bio zure room
  • bio aardappelen (bloemig)
  • bio chilipoeder
  • bio feta
  • STAP VOOR STAP

  • Verwarm de oven op 180°C of 200°C voor een heteluchtoven. Schil de rode biet met een dunschiller, snijd daarna in plakjes van 0,5 cm. Schil vier lange reepjes van de zeste van een sinaasappel. Plaats de biet en de sinaasappel in een ovenschaal.
  • Besprenkel de biet met de balsamico vinaigrette en honing. Breng op smaak met peper en zout. Dek af met een folie en plaats dan in de oven voor 18-20 min tot de rode biet beetgaar is. Draai halverwege om.Verwijder de zeste van de sinaasappel als de biet klaar is.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Doe deze in een kookpot en vul met licht gezouten water tot de aardappelen onder staan. Kook gaar in 10-12 min, giet af en plaats de aardappelen terug in de pot.
  • Snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de sinaasappel à vif: snijd met een mes de boven- en onderkant van de sinaasappel zodat beide kanten evenwijdig zijn. Zet de sinaasappel recht op het werkblad en snijd van boven naar beneden repen van de schil, net tot aan het vruchtvlees. Snijd de laatste reepjes van het witte vlies weg. Nu zie je de partjes van de vrucht zitten, maak deze los door aan beide zijden over het nerf te snijden en het partje los te wrikken. Maak alle partjes los en plaats ze samen met de venkel, spinazie en 2el olijfolie in een grote kom. Meng het geheel.
  • Hak de walnoten grof. Verhit 2 el bakolie in een kleine braadpan op middelhoog vuur. Voeg de noten toe aan de hete pan, en bak deze 2-3 min al roerend om te voorkomen dat ze aanbranden. Breng op smaak met de chilipoeder, peper en zout. Roerbak nog eens 1 min. Neem de pan van het vuur.
  • Hak de bieslook fijn en voeg die toe aan de pot met aardappelen, samen met de zure room. Plet de aardappelen tot puree met een aardappelstamper en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de romige bieslookpuree, salade en rode biet over de borden. Besprenkel met de chili walnoten en de geitenkaas. Smakelijk!
  • Bereid dit gerecht stap voor stap met een handige video:

    Krijg €25 korting op je eerste bestelling met de code ‘METROFOOD'