WTA Auckland - Ook Ysaline Bonaventure stoot door naar tweede ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ysaline Bonaventure (WTA 183) heeft dinsdag de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 50) verslagen in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/226.750 dollar). De 23-jarige Luikse had genoeg aan twee sets om de bovenhand te krijgen van het zesde reekshoofd: 6-3 en 6-3 na 1 uur en 15 minuten. In de tweede ronde komt Bonaventure tegenover Su-Wei Hsieh (WTA 103) te staan. De 31-jarige uit Taiwan zette maandag gemakkelijk de Japanse Noa Hibino (WTA 97) opzij met 6-0 en 6-3.

Later op dinsdag treedt ook nog Alison Van Uytvanck (WTA 77) aan in de eerste ronde. Onze 23-jarige landgenote neemt het op tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA 100). De winnaar van deze wedstrijd - die eigenlijk maandag al op het programma stond, maar werd uitgesteld wegens de regen - neemt het in de tweede ronde op tegen Kirsten Flipkens (WTA 75). Zij plaatste zich maandag al na haar overwinning tegen het Kroatische achtste reekshoofd Donna Vekic (WTA 54).

Dinsdag moet Ysaline Bonaventure overigens opnieuw aantreden in het dubbelspel, naast de Zwitserse Viktorija Golubic. Ze nemen het op tegen het Amerikaanse duo Sofia Kenin-Kaitlyn Christian. In het dubbelspel plaatste de Belgische Maryna Zanevska zich maandag al met de Australische Anastasia Rodionova voor de volgende ronde.

bron: Belga