Wind wint veld op weerkaarten

Wind wint veld op weerkaarten

Vanmiddag zijn nog enkele korte opklaringen mogelijk. Geleidelijk aan neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 3 en 7 graden aan de kust. De wind waait matig en aan zee meestal vrij krachtig uit zuid tot zuidzuidwest met rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.
Vanavond wordt het tijdelijk droog, maar een nieuwe regenzone, verbonden aan een stormdepressie, bereikt snel het land. Tijdens de nacht wordt gevoelig zachtere lucht aangevoerd en kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot 12 graden. De wind is vanavond eerst nog matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee uit zuidzuidwest, maar neemt geleidelijk aan toe en wordt op het einde van de nacht en woensdag krachtig tot zeer krachtig in het binnenland en stormachtig aan zee uit zuidwest tot west. Op het einde van de nacht en morgenvroeg verwacht het KMI de hevigste rukwinden, die in het hele land snelheden tot 90 en 120 km/u kunnen halen.

Woensdagochtend verlaat de regen- en buienzone het land richting Duitsland. Vanaf de kust wordt het licht wisselvallig met opklaringen en nog af en toe enkele plaatselijke buien, vooral dan in de oostelijke helft van het land. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. Er staat een vrij krachtige tot krachtige en aan zee eerst nog een stormachtige wind uit westzuidwest tot west. In het begin van de ochtend verwachten we rukwinden tot 120 km/u, later op de dag nog steeds tot 90 à 100 km/u.

Donderdag trekt een storing van west naar oost door ons land. In de voormiddag neemt de bewolking toe en wat lichte regen is al mogelijk in het westen van het land, terwijl het elders nog droog is met opklaringen. De maxima zijn vrij zacht en schommelen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 12 graden in het centrum. De zuiden- tot zuidwestenwind is eerst matig en neemt in de loop van de dag toe om vrij krachtig te worden in het binnenland en krachtig aan de kust. Rukwinden tot 70 km/u.

bron: Belga