Belgen in het buitenland - Timothy Castagne knikkert Dries Mertens uit Coppa Italia

Napels heeft zich dinsdag verrassend niet voor de halve finales van de Italiaanse voetbalbeker kunnen plaatsen. De competitieleider ging op eigen terrein met 1-2 onderuit tegen Atalanta Bergamo. Bij de rust was het nog 0-0. Twee doelpunten waren van Belgische makelij. Timothy Castagne scoorde voor Atalanta, Dries Mertens voor Napels. Castagne opende de score in de 50e minuut. Napels was niet met zijn sterkste elftal gestart. Zo zaten Mertens en Lorenzo Insigne allebei op de bank. Vijf minuten na de openingstreffer van Castagne moesten ze alsnog komen opdraven. Desondanks kon Alejandro Gomez de voorsprong verdubbelen voor Atalanta. Zes minuten voor tijd gaf Mertens Napels met een rake kopbal opnieuw hoop, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het niet meer.

In de halve finales (heen en terug) neemt Atalanta het op tegen Juventus of Torino. Zij vechten hun stadsderby woensdag uit. In de andere halve finale staat AC Milaan tegenover Lazio.