Belgen in het buitenland - Kevin De Bruyne helpt Manchester City aan 3-1 zege

Manchester City heeft na de 0-0 van afgelopen zondag op het veld van Crystal Palace snel weer met de overwinning aangeknoopt. In eigen huis nam de autoritaire competitieleider dinsdag met 3-1 de maat van Watford. Kevin De Bruyne moest zondag het terrein nog op een draagberrie verlaten, maar stond twee dagen later alweer in de basis en leverde andermaal een glansprestatie af. "Kevin had wel wat pijn, maar hij wilde spelen en we kunnen hem altijd gebruiken", verklaarde trainer Pep Guardiola.

Veel spanning was er niet in het Etihad Stadium. Al na 38 seconden opende Raheem Starling de score, goed voor het snelste doelpunt dit seizoen in de Premier League. In de 13e minuut stuurde De Bruyne de bal richting Sergio Agüero, maar het was zijn collega-Rode Duivel Christian Kabasele die de bal ongelukkig in eigen doel gleed. Hij hield De Bruyne zo van een tiende assist dit seizoen. Die zijn er niet bij own-goals. De Bruyne kwam even later zelf nog dicht bij een doelpunt, maar zijn vrije trap landde op de deklat. Ook in het derde doelpunt (63e minuut) had hij een belangrijk aandeel. Aguëro scoorde in de rebound, nadat doelman Heurelho Gomes een voorzet van De Bruyne niet klemvast had. Acht minuten voor tijd kon Andre Gray nog de eer redden voor Watford.

De Bruyne mocht elf minuten voor tijd gaan rusten. Vincent Kompany bleef wegens een kuitblessure aan de kant. Voor Watford maakte Kabasele de 90 minuten vol.

Na 22 speeldagen heeft City vijftien punten voor op stadsgenoot Manchester United (Romelu Lukaku, Marouane Fellaini) en zeventien op Chelsea (Thibaut Courtois, Eden Hazard, Michy Batshuayi, Charly Musonda), dat woensdag nog naar Arsenal trekt.

Jan Vertonghen speelde een volledige wedstrijd voor Tottenham, dat met 0-2 won in het Welshe Swansea, dankzij doelpunten van Fernando Llorente (12e) en Dele Alli (89e). Christian Benteke werkte 90 minuten mee aan een 1-2 zege van Crystal Palace in Southampton. Bij de rust stond de thuisploeg nog 1-0 voor, met dank aan Shane long (17e). In de 69e minuut bracht James McArthur Palace langszij en Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) haalde tien minuten voor tijd de volle buit binnen.

In het Championship speelde Denis Odoi een volledige partij voor Fulham, dat Ipswitch met 4-1 versloeg.