Alison Van Uytvanck strandt in openingsronde WTA Auckland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alison Van Uytvanck (WTA 77) heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/250.000 dollar). De 23-jarige Vlaams-Brabantse ging in de openingsronde in twee sets onderuit tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA 101): 6-4 en 7-5 na 1 uur en 36 minuten. Het was het derde onderlinge duel tussen beide speelsters, Van Uytvanck kon nog nooit winnen van Hercog. Zo komt er ook geen Belgisch onderonsje in de tweede ronde, waarin Hercog het nu mag opnemen tegen Kirsten Flipkens (WTA 76). Flipper plaatste zich eerder al dankzij een zege in drie sets tegen het Kroatische achtste reekshoofd Donna Vekic (WTA 54). Flipkens en Hercog stonden al drie keer tegenover elkaar, de stand is 2-1 in het voordeel van onze landgenote. Het laatste onderlinge duel dateert wel al van 2014.

Kwalificatiespeelster Ysaline Bonaventure (WTA 183) plaatste zich vandaag met een stuntzege tegen het Kazachse zesde reekshoofd Yulia Putintseva (WTA 50) eveneens voor de tweede ronde. De 23-jarige Luikse had genoeg aan twee sets om de bovenhand te krijgen: 6-3 en 6-3 na 1 uur en 15 minuten. In de tweede ronde komt Bonaventure tegenover Su-Wei Hsieh (WTA 103) te staan. De 31-jarige uit Taiwan zette gisteren gemakkelijk de Japanse Noa Hibino (WTA 97) opzij met 6-0 en 6-3. Onze landgenote en Hsieh stonden nooit eerder tegenover elkaar op het WTA-circuit.

Ook in het dubbelspel stootte Bonaventure door naar de tweede ronde. Samen met de Zwitserse Viktorija Golubic won ze van de Amerikanen Sofia Kenin en Kaitlyn Christian in twee sets, met 6-1 en 6-1, in minder dan drie kwartier. Gisteren plaatste Maryna Zanevska zich al met de Australische Anastasia Rodionova voor de tweede ronde. Ze versloegen met 6-1 en 6-3 het Kroatisch-Zwitserse duo Tereza Mrdeza-Conny Perrin.

bron: Belga