WTA Auckland - Ysaline Bonaventure plaatst zich voor hoofdtabel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ysaline Bonaventure (WTA 183) heeft zich maandag geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/250.000 dollar). Op nieuwjaarsdag haalde ze het in de derde en laatste kwalificatieronde in twee sets van de Australische Arina Rodionova (WTA 120): 6-3 en 6-4 in 1 uur en 15 minuten. In de eerste ronde van het WTA-toernooi van Auckland neemt Bonaventure het op tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 50). Ze kwamen eerder nog niet uit tegen elkaar in een officiële wedstrijd.

Kirsten Flipkens (WTA 75) en Alison Van Uytvanck (WTA 76) staan rechtstreeks op de hoofdtabel. Flipkens treft in de openingsronde het Kroatische achtste reekshoofd Donna Vekic (WTA 54). In hun vier onderlinge confrontaties verloor Flipkens nog nooit.

Van Uytvanck opent haar seizoen met een wedstrijd tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA 101), die met 2-0 leidt in de onderlinge duels. Als beide Belgische speelsters de eerste ronde overleven, spelen ze tegen elkaar in de tweede ronde.

bron: Belga