Sheffield Wednesday stelt Katrien Meire voor als nieuwe CEO

Sheffield Wednesday stelt Katrien Meire voor als nieuwe CEO
Sheffield Wednesday stelt Katrien Meire voor als nieuwe CEO

Nauwelijks enkele dagen na haar vertrek bij Charlton Athletic, heeft Katrien Meire al een nieuwe uitdaging beet. Meire wordt de nieuwe CEO van de Engelse tweedeklasser Sheffield Wednesday. Dat maakte de Engelse tweedeklasser op nieuwjaarsdag bekend. Meire trok donderdag de deur achter zich dicht bij derdeklasser Charlton Athletic, dat (voorlopig) nog eigendom is van Roland Duchâtelet. Haar ‘transfer’ naar Sheffield Wednesday komt dan ook als een verrassing.

“Ik ben heel blij met deze nieuwe uitdaging”, stak Meire van wal op de website van de Owls. “Onze eigenaar heeft grote plannen met de club, zowel op korte als op lange termijn. Ik kijk ernaar uit om van start te gaan.”

Meire trok in januari 2014 de plas over om CEO te worden bij toenmalig tweedeklasser Charlton Athletic. De club degradeerde onder leiding van Meire naar derde klasse en de advocate kreeg, net als eigenaar Duchâtelet, bakken kritiek over zich heen. Haar nieuwe club Sheffield Wednesday staat momenteel op de zestiende plaats in de Championship, met 30 punten na 25 speeldagen.

Bron: Belga