Elise Mertens start 2018 met nederlaag op Hopman Cup

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 36) heeft vandaag haar openingswedstrijd op de Hopman Cup verloren. In het Australische Perth ging onze landgenote op nieuwjaarsdag in twee sets onderuit tegen de Duitse topper en voormalige nummer een van de wereld Angelique Kerber (WTA 21): 7-6 (8/6) en 7-6 (7/1) na 1 uur en 57 minuten. België staat zo meteen 1-0 achter tegen Duitsland in dit toernooi voor gemengde landenteams. In het tweede enkelspel neemt Sportman van het Jaar David Goffin (ATP 7) het op tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP 4). Goffin kwam voor het laatst in actie op 26 november in de finale van de Davis Cup, waarin België onderuit ging tegen Frankrijk. Elke confrontatie tussen twee landen bestaat uit twee enkelspelen en een gemengd dubbelspel. België is in groep A ingedeeld met naast Duitsland ook nog Australië en Canada.

Woensdag (10u30) kijken de Belgen het gastland, met Thanasi Kokkinakis (ATP 209) en Daria Gavrilova (WTA 25), in de ogen. De laatste groepswedstrijd tegen de Canadezen Vasek Pospisil (ATP 108) en Eugenie Bouchard (WTA 83) staat vrijdag om 3u geprogrammeerd.

In groep B bevinden zich Zwitserland (Roger Federer en Belinda Bencic), Japan (Yuichi Sugita en Naomi Osaka), Rusland (Karen Khachanov en Anastasia Pavlyuchenkova) en de Verenigde Staten met Jack Sock en Coco Vandeweghe. Die twee verloren begin vorig jaar de finale van Frankrijk (met Richard Gasquet en Kristina Mladenovic). De finale vindt volgende week zaterdag plaats. Daarin staan de poulewinnaars tegenover elkaar.

Bron: Belga