DVV Trofee veldrijden: Iserbyt zeker van eindwinst bij beloften na zege in Baal

DVV Trofee veldrijden: Iserbyt zeker van eindwinst bij beloften na zege in Baal

Bij de beloften stond er vandaag in Baal geen maat op Europees kampioen Eli Iserbyt. De 23-jarige West-Vlaming klopte een sterk voor de dag komende Adam Toupalik en Tom Pidcock in de Baalse modder. Door de zege is Iserbyt ook zeker van de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee. Snelle starter Toupalik leek een tijd over de beste papieren te beschikken voor de zege, maar op drie ronden van het einde kwam Iserbyt terug. “Adam was heel goed”, zei Iserbyt achteraf. “Halfweg was hij ook beter en reed hij even weg. Maar ik sukkelde met mijn bandendruk. Na een bandenwissel reed ik met zachtere banden en vond ik het goede gevoel wel.”

Iserbyt dichtte het gaatje van vijftien seconden op Toupalik en in de slotronde liet hij zijn Tsjechische opponent achter. “Op de laatste beklimming had ik een beter spoor gevonden. Daarna pakte ik een kleine voorsprong en nadien was het kwestie om geen foutjes te maken. Geen sinecure, want op dit parcours werden veel fouten gemaakt.”

De Europese kampioen pakte zijn zesde zege op zeven manches – enkel op de Koppenberg moest hij Pidcock laten voorgaan – voor Adam Toupalik en Tom Pidock. Daarmee is hij met nog één manche te gaan al zeker van de eindoverwinning in de DVV Verzekeringen Trofee. “Goed voor de gemoedsrust voor de komende twee maanden”, vindt Iserbyt. “De kampioenschappen moeten er nog aankomen, maar met de Europese titel en deze eindzege heb ik toch al twee doelen binnen.”

bron: Belga