DVV Trofee veldrijden: Compton stelt eindzege veilig met overwinning in Baal

DVV Trofee veldrijden: Compton stelt eindzege veilig met overwinning in Baal

Catherine Compton heeft vandaag in Baal de zesde manche van de IJsboerke Ladies Trophy gewonnen. De Amerikaanse reed in de tweede ronde weg van de tegenstand en soleerde met groot machtsvertoon naar de dagzege. Hierdoor is ze met nog één manche te gaan al zeker van de eindzege. Annemarie Worst nam de kopstart, maar na een val van de Nederlandse kwam Catherine Compton aan de leiding en stelselmatig bouwde de Amerikaanse kampioene haar voorsprong uit. Aan de finish had ze 47 seconden voorsprong op Worst. Ondanks rugproblemen leek Sanne Cant na een fameuze inhaalrace toch nog derde te worden, maar in de laatste rechte lijn ging Maud Kaptheijns de wereldkampioene nog voorbij naar de laatste podiumplek.

Compton demonstreerde op de Balenberg, maar haar wedstrijd was niet rooskleurig begonnen. In de openingsronde ging de Amerikaanse overkop. “Het spoor was veel dieper dan ik dacht en ik viel recht in een plas water. Helemaal nat was ik, maar ik dacht ‘vettiger dan dit kan het nu niet meer worden’. Dus ik ging door en eigenlijk recupereerde ik er snel van. Het was ook gewoon een zware wedstrijd. Geen tactiek, enkel hard rijden. Het voelt goed om op de eerste dag van het jaar te winnen. Het was ‘fun’ vandaag.”

Hoewel het nog maar haar eerste zege is in de IJsboerke Ladies Trophy is de voorsprong van de Amerikaanse in het klassement met nog één manche in Lille te groot om nog te overbruggen. “Ik stond in iedere manche op het podium. De eindzege nu al beet hebben, is leuk. Het was een doel dit jaar.”

bron: Belga