DVV Trofee - Baal - Van der Poel wil topvorm aanhouden: "Belangrijkste crossen moeten nog komen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een nieuw jaar, maar dezelfde heerser in het veld. Ook in Baal was Mathieu van der Poel een maat te groot voor de tegenstand en pakte zijn eerste zege in de GP Sven Nys. "Maar de belangrijke dingen komen er nu pas aan." Vier ronden heeft de tegenstand het zog kunnen volgen van Mathieu van der Poel. Toen versnelde de Nederlander en reed hij in één ronde twaalf seconden weg van dichtste belager Wout van Aert. Aan de aankomst had hij die voorsprong uitgebouwd tot bijna een minuut.

"Zo'n echte moddercross was nog eens leuk, maar op het einde werd het nog wel erg fris", bibberde de winnaar achteraf. "De koude viel tijdens de wedstrijd nog best mee, maar op het einde ben je overal zo nat dat het echt koud begint te worden."

Het was ook de eerste zege van de Nederlander op zijn nieuwe Canyon-fiets. Opvallend: ondanks de modder wisselde Van der Poel slechts één keer tijdens de hele wedstrijd. "De remblokken waren volledig weg", vertelde hij. "Door de speciale ondergrond was dat bij veel renners een probleem. Ik wist ook dat ik de wedstrijd kon afleggen met slechts één wissel. Hij is voldoende getest. En nu is hij ook goed bevonden."

Van der Poel etaleerde andermaal zijn supervorm. "Ik merk dat ik de wedstrijden in deze drukke periode telkens goed verteer. Maar de belangrijke dingen komen er nu pas aan met de kampioenschappen. Dus nu is het zaak om deze vorm zo lang mogelijk aan te houden."

bron: Belga