DVV Trofee – Baal – Schade valt mee bij Wout van Aert na val

DVV Trofee - Baal - Schade valt mee bij Wout van Aert na val

Wout van Aert werd voor de vijftiende keer dit seizoen tweede, maar achteraf ging het vooral over zijn valpartij in de allerlaatste meters van de GP Sven Nys. Ondanks de pijnlijke grimas bij het overschrijden van de finish valt de schade goed mee. “Meer dan wat stijfheid morgen zal het niet zijn.” De valpartij gebeurde tijdens de allerlaatste ronde. Vlak voor de aankomst wilde Wout van Aert springen over de balken, maar daarbij liep het mis. “Door de koude had ik geen controle meer over mijn stuur”, reconstrueerde hij na afloop. “Ik raakte de tweede balk en zo kwam ik ten val. Mijn schouder maakte een klik, alsof die uit de kom gaat. Maar of die ook effectief uit de kom ging, weet ik niet. Op training heb ik dat ook al vaker meegemaakt en bij het rechtstaan schiet die er altijd wel terug in. Dat gebeurde nu ook. Dat is altijd een kwartiertje pijnlijk, maar buiten wat stijfheid morgen zal het wel meevallen.”
Op het moment van de val was Mathieu het zegegebaar al aan het maken. Voor de vijftiende keer dit seizoen eindigde Van Aert op de tweede plek. “Op de lastige momenten in de cross, is Mathieu altijd iets sterker. Zo was dat vandaag ook het geval. In de ronde dat hij versnelt, rijdt hij plots twintig seconden sneller dan de anderen. Onmogelijk voor mij om hem dan te volgen.”
Toch wil de wereldkampioen zijn hoofd niet laten zakken bij het meesterschap van de Nederlander. Zeker niet met de kampioenschappen in het vooruitzicht. “Misschien moet ik beginnen met tevreden zijn met de stap die ik heb gezet ten opzichte van november. Ik heb het hem toch een paar keer lastig kunnen maken deze kerstperiode. Als ik nu nog wat kan uitrusten en een goed trainingskamp kan doen met ploeg in Griekenland, volgt er hopelijk nog een mooie januarimaand.”

bron: Belga