Agressie tegen politieagenten beroert de gemoederen in Frankrijk

Twee politieagenten kregen in de oudejaarsnacht in een voorstad van Parijs te maken met agressie. Het nieuws leidde op Nieuwjaar tot beroering bij de zuiderburen. President Emmanuel Macron had het op Twitter over een “laffe en criminele lynchpartij”. De twee agenten, een man en een vrouw, waren opgeroepen voor een zware ruzie op een privéfeestje in Champginy-sur-Marne, een voorstad ten oosten van de hoofdstad. Daar aangekomen werden ze, kort voor middernacht, in elkaar geslagen. Ze liepen allebei verwondingen op aan het aangezicht. Op beelden die op de sociale media verspreid worden is te zien hoe een menigte rond en op een omgekeerde auto staat. In een ander filmpje is te zien hoe de agente geschopt wordt. Agenten die hun collega’s ter hulp kwamen “vuurden schoten en granaten af”, aldus een bron bij het dossier. Verschillende voertuigen van zowel brandweer als politie werden vernield.
Twee mensen werden opgepakt tijdens de schermutselingen, maar de agressoren van de twee agenten zijn nog altijd op de vlucht.
Via Twitter beloofde Macron dat de schuldigen “gevonden en bestraft” zullen worden.
“Onze ordediensten aanvallen, dat is onze republiek aanvallen”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb op Twitter.

Bron: Belga