Wind en buien begeleiden overgang van oud naar nieuw

Het nieuwe jaar start morgen zoals het oude zal eindigen: met veel wind en regelmatig nattigheid. De hoge maxima van vandaag – tot 14 graden -, komen begin 2018 echter niet terug, zo meldt het KMI. Het verwacht een jaarbegin met maxima tot eerder 8 graden. Vandaag is het zacht maar winderig. Een actieve regenzone trekt geleidelijk van het westen naar het oosten. In de late namiddag wordt het droger en rustiger in het westen. De maxima liggen tussen 9 of 10 graden op de Ardense hoogten en 12 tot plaatselijk 14 graden in Laag- en Midden-België. Er worden rukwinden verwacht tot 70 kilometer per uur of plaatselijk nog meer.

Voor nieuwjaarsnacht verwacht het KMI wisselvallig en winderig weer met buien. Er worden rukwinden voorspeld van 70 tot plaatselijk 80 kilometer per uur en er is kans op een plaatselijke donderslag. De minima gaan van 2 tot 7 graden.

Aan het weerbeeld verandert op 1 januari niet erg veel, al wordt het duidelijk minder zacht met maxima van 4 tot 8 graden. Een depressiekern die vanuit Frankrijk naar Duitsland trekt, zorgt bij ons vooral na de middag voor regen. Ook de rukwinden blijven van de partij en halen 60 tot 70 kilometer per uur.

Ook de rest van de week zou het wisselvallig blijven met soms veel wind. De maxima schommelen naar verwachting rond 7 of 8 graden.

bron: Belga