Twee doden bij manifestaties in Iran

Bij schermutselingen in de Iraans stad Doroud zijn zaterdagavond twee doden gevallen. Dat heeft de vicegouverneur van de provincie Lorestan zondag op de staatstelevisie bekendgemaakt. “Er vond zaterdagavond een illegale manifestatie plaats. Een aantal mensen is de straat opgetrokken en jammer genoeg zijn twee mensen gedood tijdens confrontaties”, verklaarde vicegouverneur Habibollah Khojastehpour. Hij beschuldigde “vijandige groeperingen en buitenlandse inlichtingendiensten” ervan achter de acties te zitten.
Volgens een boodschap van de Revolutionaire Garde hadden “personen die gewapend waren met jacht- en oorlogswapens” zich onder de manifestanten gemengd en zijn die “blind op de mensen en tegen de prefectuur beginnen schieten”. Nogal wat inwoners van de provincie bezitten traditioneel dergelijke wapens.
“Ons doel was vreedzaam een einde te maken aan de betogingen, maar door de aanwezigheid van bepaalde personen en groepen, heeft dit incident plaatsgevonden en zijn twee mensen gedood”, aldus nog Khojastehpour.

Bron: Belga