Stephen Curry schittert bij rentree

Stephen Curry schittert bij rentree

Golden State-ster Stephen Curry heeft in de Noord-Amerikaanse professionele basketbalcompetitie (NBA) indruk gemaakt bij zijn rentree. Met tien driepunters leidde de tweevoudige MVP de Warriors naar een 141-128 overwinning tegen de Memphis Grizzlies. De koploper in de Western Conference herpakt zich zo na de 100-111 nederlaag van vrijdag tegen Charlotte. Curry was sinds 4 december niet meer op het parket te bespeuren. Toen verzwikte hij in de wedstrijd tegen New Orleans zijn rechterenkel. Elf wedstrijden stond hij aan de kant. Curry vierde zijn rentree in stijl. De point guard liet 38 punten optekenen in minder dan 26 minuten, dankzij onder meer drie driepunters.

“Ik voelde me veel beter dan verwacht”, verklaarde Curry, ook goed voor vier rebounds en drie assists. In het derde kwart verliet hij het veld met een staande ovatie, om op het einde van de wedstrijd nog even terug te keren en zijn tiende bom te realiseren.

Verder kon het team van Steve Kerr rekenen op 21 punten van Klay Thomspon en 20 punten van Kevin Durant. Ondanks de 27 punten van Marc Gasol verloren de Grizzlies voor de dertiende keer in zeventien wedstrijden sinds het ontslag van coach David Fizdale eind november.

bron: Belga