Soedan – Francken is niet van plan ontslag te nemen

Soedan - Francken is niet van plan ontslag te nemen

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) denkt niet aan ontslag nemen. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS, twee dagen na de uitspraak van CD&V-partijvoorzitter Wouter Beke, die suggereerde dat Francken zich moest bezinnen over een eventueel ontslag. “Ik zie geen problemen in de samenwerking met CD&V”, reageert Francken. Francken kwam de afgelopen weken onder vuur te liggen na getuigenissen van teruggestuurde Soedanezen over folteringen in hun thuisland. Francken zou in de nasleep van die getuigenissen gelogen hebben over de plannen om Soedanezen terug te sturen. “Ik heb in het parlement alleszins vrijdagavond de dingen gezegd zoals ze zijn.”
Vrijdag stuurde CD&V-voorzitter Wouter Beke nog aan op het ontslag van Francken. “Ik denk niet aan ontslag nemen, maar dat de sfeer niet zo goed is, dat kan je wel zeggen”, zegt Francken. “Ik probeer mijn werk te doen. Feit is dat ik geen gemakkelijke portefeuille heb, maar dat is in elke Europese regering zo.”
Verder ziet Francken geen problemen in de samenwerking met CD&V. “Ik kan zeker nog samenwerken met CD&V. Zowel in Lubbeek als in Brussel zit ik samen met hen in een meerderheid en dat loopt goed, dus waarom niet?”, klinkt het retorisch.
Francken komt ook terug op de “vele steunreacties” die hij de afgelopen dagen kreeg “vanuit de bevolking”. “Dat is ook mooi om zien.”

bron: Belga