Manchester City kan 2017 niet met zege afsluiten, De Bruyne valt geblesseerd uit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester City is op de 21e speeldag van de Premier League in zijn slotwedstrijd van het jaar niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel (0-0) op het veld van staartploeg Crystal Palace. Voor de Citizens is dit na een fabelachtige heenronde het eerste puntenverlies sinds de tweede speeldag en de eerste wedstrijd van het seizoen waarin ze niet tot scoren kwamen. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd op Selhurst Park. In de toegevoegde tijd ging thuisspits Wilfried Zaha gretig neer in de zestien na een duel met Raheem Sterling, de scheidsrechter aarzelde niet en legde het leer op de stip. Niet Christian Benteke maar ex-Anderlechtenaar Luka Milivojevic faalde deze keer van op elf meter, bij de tegenaanval werd Kevin De Bruyne genadeloos neergemaaid door Jason Puncheon. De Rode Duivel werd geraakt aan de rechterenkel en moest met een draagberrie afgevoerd worden. Puncheon had zichzelf geblesseerd bij zijn tackle en moest eveneens met een brancard naar de kant. Nu is het afwachten hoe ernstig De Bruyne geraakt is, eerder dit seizoen kwam hij in de Premier League al enkele keren goed weg bij soortgelijke zware overtredingen. Bij de Citizens vertoeft ook Vincent Kompany in de ziekenboeg, Christian Benteke speelde de hele wedstrijd voor de thuisploeg.

Het werd in Londen een namiddag voor snel te vergeten voor City, want voor de pauze zagen zij ook steraanvaller Gabriel Jesus geblesseerd uitvallen. De twintigjarige Braziliaanse aanvaller moest zich halverwege de eerste helft laten vervangen door Sergio Agüero. Gabriel Jesus verliet huilend het veld met een blessure aan zijn been.

Met het puntenverlies komt er ook een einde aan de reeks van achttien overwinningen op rij voor de troepen van Pep Guardiola. Met negentien stuks hadden ze het record dat Guardiola in 2013-2014 neerzette bij Bayern kunnen evenaren. Met 59 punten uit 21 wedstrijden blijven ze wel riant aan de leiding in de Premier League, met een voorsprong van veertien punten op eerste achtervolger en tevens regerend landskampioen Chelsea.

bron: Belga