Brussel, Parijs en Berlijn zetten 2018 feestelijk in met vuurwerk

Brussel

In de verschillende Europese hoofdsteden is het nieuwe jaar maandag om middernacht feestelijk ingezet met vuurwerk. Aan het Atomium in Brussel woonden 45.000 toeschouwers het vuurwerk bij. In Parijs, op de Champs-Élysées, keek een grote mensenmassa naar het vuurwerk dat boven de Arc de Triomphe uitsteeg. In Berlijn zagen dan weer tienduizenden toeschouwers hoe vuurwerk de hemel boven de Brandenburger Tor verlichtte. Ondanks de slechte weersomstandigheden woonden aan het Atomium in Brussel volgens de Brusselse politie 45.000 feestvierders het vuurwerk bij. Het was de eerste keer dat het traditionele vuurwerk met nieuwjaar op die plek plaatsvond. Andere jaren gebeurde dat in het stadscentrum. Er is geen weet van incidenten.
In Parijs waren enkele honderdduizenden toeschouwers verwacht voor het vuurwerk aan de Arc de Triomphe. Op beelden van tv-zender BFMTV was alvast een grote mensenmassa te zien op de Champs-Élysées. Net zoals in Brussel het geval was, waren er strenge veiligheidsmaatregelen van kracht.
Een gelijkaardig verhaal in Berlijn: ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen verzamelden daar tienduizenden feestvierders op de laan achter de Brandenburger Tor voor het traditionele vuurwerk. Het openluchtfeest aan de Brandenburger Tor wordt beschouwd als het grootste van Duitsland.

bron: Belga