Van der Poel is trots op reeks van zeven in Diegem

Van der Poel is trots op reeks van zeven in Diegem

Europees kampioen Mathieu van der Poel heeft zijn 21e overwinning van het seizoen beet, zijn zevende overwinning op rij in Diegem. Twee keer won hij bij de junioren, één keer bij de beloften en nu een vierde keer bij de elite. “Dat is een mooi reeksje”, zei de 22-jarige Nederlander. “Daar ben ik wel trots op.” Nochtans kwam hij al vroeg in de wedstrijd ten val. “Ik mispakte me aan die schuine kant en reed op een paaltje. Dat was wel even balen. Ik moest meteen achtervolgen. Mijn pols deed ook wel pijn en nu voel ik het ook nog, maar ik denk niet dat er iets mis is. Aan het einde van die eerste ronde reed ik ook nog eens lek. Gelukkig voelde ik dat de benen goed waren en kon ik al bij al snel terugkeren.”
Eens hij Van Aert had bijgebeend talmde hij niet lang. “Ik wilde niet te lang in Wouts wiel hangen. Hij had ook veel gegeven om voorop te blijven en daarvan wilde ik profiteren om zelf snel weg te gaan.
Van der Poel had genoeg aan één versnelling en soleerde naar de zege. “Nochtans voelde ik me vanmorgen wel een beetje moe. Vrijdag heeft de kinesist enorm goed werk verricht aan mijn rug en dat heeft me wel geholpen. Ik bleef ook hard trappen omdat dit een parkoers is waar je snel door pech kan getroffen worden. Dus wilde ik zoveel mogelijk voorsprong pakken.”
Bij het overschrijden van de finish stak Van der Poel zijn fiets in de lucht. Een fiets van het merk Stevens, waar hij afscheid van neemt, aangezien hij vanaf 1 januari met Canyon rijdt. “Het is leuk om op deze manier afscheid te kunnen nemen van hen, ik heb jarenlang graag met hen samengewerkt en werd met hun fiets ook wereldkampioen.”

.

bron: Belga