Superprestige Diegem – Van Aert moet zich alweer tevreden stellen met tweede plek

Superprestige Diegem - Van Aert moet zich alweer tevreden stellen met tweede plek

Wout van Aert moest zich in Diegem andermaal tevreden stellen met een tweede plaats. “Mathieu was gewoon beter”, erkende hij. “Dan moet je je daar bij neerleggen.” Van Aert reed een tijdlang alleen op kop in Diegem, maar moest het hoofd buigen bij een fikse versnelling van de Nederlander. “Mathieu was gewoon beter. Die halve ronde waarin hij doortrok kon ik niet volgen en dan weet je dat de koers verloren is. We hebben al veel crossen achter de rug en ik voelde dat ik wel tempo kon rijden, maar ik had geen versnelling in de benen, zeker niet op die helling en ook niet op het asfalt.”
“Ik probeerde wel, maar op het einde wist ik wel dat ik voor de tweede plek reed. Ik had natuurlijk liever gewonnen, maar het is wat het is.”
Van Aert blijft wel leider in het Superprestigeklassement met één punt mee dan Van der Poel. Normaal zou hij, met het oog op zijn planning in het voorjaar, de slotmanche in Middelkerke links laten liggen, maar of dat zeker is liet hij zaterdag in het midden. “Er moet nog iets spannend blijven dit seizoen. We zullen wel zien of ik start. De mensen vinden het blijkbaar wel leuk om erover te gissen, dus ik laat ze nog even in het ongewisse.”

.

bron: Belga