Superprestige Diegem – Sanne Cant wint ondanks pijnlijke rug

Superprestige Diegem - Sanne Cant wint ondanks pijnlijke rug

Sanne Cant heeft zondag de Superprestige in Diegem gewonnen. De wereldkampioene kampte nochtans met een pijnlijke rug, twijfelde zelfs om te starten, maar won uiteindelijk wel met een mooie solo. Ze haalde het voor de Française Pauline-Ferrand Prévot en de Nederlandse Maud Kaptheijns. Kaptheijns, leider in de stand van de Superprestige, nam de beste start en dook als eerste het veld in. De Nederlandse, duidelijk weer in vorm na een mindere periode, keek niet om en legde een hoop tempo op. Cant zat iets verder, in zesde, zevende positie, en reed, net zoals Kaptheijns, de schuine kant, omhoog. Kaptheijns, Laura Verdonschot en wat later ook Marianne Vos en Annemarie Worst kwamen naar voren, maar niemand reed echt weg en het pak bleef samen in de eerste ronde. In ronde twee ging Vos als eerste de zandstrook in. Ze reed zich echter helemaal vast en hinderde daarbij ook Kaptheijns.
Intussen was Cant naar voren geschoven en was ook Ferrand-Prévot niet ver. Dit duo reed samen met Kaptheijns weg bij de rest. Achter hen volgden Vos, Worst en Nikki Brammeier. Halfweg cross achtte Cant haar moment gekomen. De wereldkampioene, die tijdens de opwarming haar rug had bezeerd, versnelde en nam langzaam afstand van Kaptheijns en Ferrand-Prévot.
In de strijd om de tweede plek wist Ferrand-Prévot zich te ontdoen van Kaptheijns. Verdonschot werd vierde. Kaptheijns behoudt haar leiderstrui met 77 punten, Cant telt er nu evenveel, maar omdat de Nederlandse vier wedstrijden won en Cant slechts één, behoudt ze de leiding met nog twee manches voor de boeg.

.

bron: Belga