Superprestige Diegem - Mathieu van der Poel boekt 21e zege van het seizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zaterdag de Superprestige in Diegem gewonnen. De 22-jarige Nederlander toonde zich heer en meester in de zesde manche en bleef wereldkampioen Wout van Aert 55 seconden voor. Laurens Sweeck eindigde op 1:41 op de derde plek. Na zeges van Van Aert in Bredene en Sint-Niklaas en overwinningen van Van der Poel in Heusden-Zolder en Loenhout was het uitkijken naar de zoveelste strijd tussen de Gouden Twee. Even leek er geen strijd in de maak toen Van der Poel al in de eerste ronde op de schuine kant tegen een paaltje aan knalde en met zijn neus in de modder belandde. Hij verzeilde rond positie twintig en was op achtervolgen aangewezen.

Van Aert zag het wel gebeuren, maar hield de benen nog stil en ook de rest keek nog even de kat uit de boom. Pas op het stuk asfalt en net voor de eerste passage aan de finish versnelde Van Aert. Meteen sloeg hij een mooi kloofje, Van der Poel schoof intussen op, maar zat nog altijd rond vijfde, zesde positie. Door een schuiver van Quinten Hermans had hij een gelukje en belandde hij plotseling in positie drie.

Net voor het ingaan van de derde ronde keek Van der Poel nog aan tegen een achterstand van 13 seconden, maar die zou hij in geen tijd wegwerken. Na twintig minuten wedstrijd waren er opnieuw twee koplopers en lang zou Van der Poel niet talmen in het wiel van de wereldkampioen. Op de Regimentsberg versnelde hij, sloeg hij een klein gaatje en op het stuk asfalt nadien bouwde hij zijn voorsprong verder uit. In geen tijd verzamelde hij tien seconden bonus, Van Aert zou nog wel proberen, maar niet meer op zijn wiel komen.

Van der Poel mocht al zijn 21e zege van het seizoen vieren. Van Aert moest andermaal vrede nemen met een tweede plaats. De wereldkampioen behoudt wel zijn leidersplaats in het klassement. Met 86 punten heeft hij nog één puntje voor op Van der Poel.

.

bron: Belga