Franck Berrier opnieuw in A-kern KV Oostende

Franck Berrier opnieuw in A-kern KV Oostende

Franck Berrier wordt vanaf maandag opnieuw opgenomen in de A-kern van KV Oostende. Voorzitter Marc Coucke nam het initiatief om de middenvelder een nieuwe kans te geven. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt. KVO schorste de 33-jarige Fransman eind oktober “voor onbepaalde tijd om disciplinaire redenen”. Berrier probeerde een transfer te forceren nadat hij een lucratief voorstel had gekregen van een Thaise club. “Franck is én blijft een uitstekende speler, die ons nog veel diensten kan bewijzen”, stelt Coucke, die op 1 maart Roger Vanden Stock opvolgt als voorzitter van Anderlecht. “Zijn verwijzing naar de B-kern heeft lang genoeg geduurd. Bovendien heeft hij zich de voorbije twee maanden bijzonder correct en professioneel opgesteld. De eindejaarsperiode is een tijd van bezinning en verzoening. En daarom nam ik telefonisch contact op met Franck. Ik wou weten hoe hij terugkijkt op de voorbije twee maanden. Het is een bijzonder hartelijk en correct gesprek geworden. Tijdens de periode bij de beloften was hij een voorbeeld voor de jonge gasten. Hij heeft hen perfect begeleid en is op en top professioneel gebleven. Daarmee heeft Franck getoond dat hij wel degelijk een hart heeft voor KV Oostende. En dat waarderen we. Anderzijds heeft Berrier ook begrip getoond voor ons standpunt. Zand erover en vanaf nu kijken we enkel nog vooruit”

“De ploeg heeft het tijdens mijn afwezigheid best wel goed gedaan en daar ben ik ook blij om”, legt Berrier uit. “Het is nu aan mij om te tonen dat ik opnieuw met volle zin een rol van betekenis kan spelen voor KV Oostende. Samen met de rest van de groep moeten we nu nog zo hoog mogelijk mikken. Er blijven nog voldoende wedstrijden over om er een mooi seizoenseinde van te maken.”

Berrier gaat van 6 tot 13 januari met de A-kern mee op winterstage in Murcia. Dit seizoen scoorde hij drie keer in tien wedstrijden voor Oostende, momenteel dertiende in de Jupiler Pro League. De Fransman speelt sinds 2013 voor KVO. Aan de kust ligt de spelmaker nog onder contract tot 2019.

bron: Belga