Belgen in het buitenland – Manchester United wacht nog op dokters voor nieuws Lukaku, Ibrahimovic één maand out

Belgen in het buitenland - Manchester United wacht nog op dokters voor nieuws Lukaku

José Mourinho zit met kopzorgen bij Manchester United. Zaterdag werd Romelu Lukaku op een draagberrie het veld afgedragen tijdens het duel tegen Southampton. Diezelfde avond maakte ManU het nieuws bekend dat het een maand zonder Zlatan Ibrahimovic moet. Over de duur van Lukaku’s afwezigheid kon Mourinho nog geen informatie geven. Zlatan Ibrahimovic, die midden november terugkeerde na zes maanden knieblessureleed, ligt opnieuw in de lappenmand. Coach José Mourinho liet op een persconferentie na de wedstrijd tegen Southampton weten dat de Zweedse aanvaller een maand out zal zijn.
Over de duur van de afwezigheid van Romelu Lukaku kon de Portugees weinig zeggen. Mourinho liet weten dat hij voorlopig zelf nog op het medisch rapport wacht. De rode duivel werd na negen minuten spelen met een zuurstofmasker en op een draagberrie van het veld gedragen. De spits botste in een luchtduel met zijn achterhoofd tegen het hoofd van Wesley Hoedt. In tegenstelling tot eerdere geruchten, werd Lukaku niet naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd verzorgd door de clubdokters.
“Hij zou wel eens een tijdje out kunnen zijn,” verklaarde Mourinho na de wedstrijd aan BT Sport. “Als je een speler op die manier het veld ziet verlaten, dan kan je ervan uitgaan dat hij minstens twee wedstrijden aan de kant blijft.”
De kans is groot dat Lukaku het duel tegen zijn ex-club Everton, dat op 1 januari wordt gespeeld, zal missen. Volgens het reglement van de Engelse voetbalbond (FA) moeten spelers die een hersenschudding hebben opgelopen minstens zes dagen aan de kant blijven.

.

bron: Belga