Maak deze lekkere cocktails op oudejaarsavond

Op oudejaarsavond wordt er wel eens een drankje, of meer, achterover geslagen. Meestal klinken we om twaalf uur met een glaasje cava, maar het kan ook anders. Hoog tijd om het nieuwe jaar in te zetten met lekkere cocktails!
door
lisa.theunis
Leestijd 2 min.

Je moet geen ervaren barvrouw of -man te zijn om deze creaties te kunnen shaken. Volg enkel ons recept en voeg er dan je eigen creatieve versiering aan toe. Santé!

Gin-Tonic met veenbessen

Benodigdheden: 5 cl gin, 5 cl veenbessensap, 1 flesje tonic, verse veenbessen, ijsblokjes

Bereiding: Doe de ijsblokjes in het glas. Voeg de veenbessensap en het gin toe. Vul het glas dan aan met tonic en werk af met de verse veenbessen of laat je eigen creatieve geest de vrije loop.

Mimosa

Benodigdheden: 300 ml sinaasappelsap en 1 fles champagne of cava

Bereiding: Giet beide in een karaf, meng goed et voila klaar. Peace of cake!

Bubbels met peer en honing

Benodigdheden: perensap, honing, kaneel en cava

Bereiding: Doe twee eetlepels perensap in een fluit-glaasje. Voeg daarbij een half koffielepeltje honing en een snuifje kaneel. Meng dit goed door elkaar en vul aan met cava. Het glas kan je afwerken met een vers stukje peer.

Als je geen zin hebt in een alcoholisch drankje: pompelmoesmocktail

Benodigdheden: pompelmoes, honing, munt, limonade en ijsblokjes

Bereiding: snijd de pompelmoes in grove stukken. Doe ze samen met enkele muntblaadjes en twee eetlepels honing in een glas. Stamp alles goed plat, voeg enkele ijsblokjes toe en vul het glas daarna aan met limonade.