Wout van Aert is tevreden met zege en nieuw parcours Brico Cross

Wout van Aert is tevreden met zege en nieuw parcours Brico Cross

Na Ardooie, Boom, Gavere, Zeven, Namen en Sint-Niklaas heeft Wout van Aert in Bredene zijn zevende zege van het seizoen behaald. In de tweede ronde muisde Van Aert er alleen vanonder. De wereldkampioen maakte het met een knappe solo af. “Dit was nog eens een echte cross op een schitterend parcours. Dit zijn de wedstrijden die ik nu eenmaal graag heb, want dit was ploeteren”, verklaarde Van Aert na afloop. “Dit is een zeer overzichtelijke omloop en dat is wel leuk voor de toeschouwers. Deze omloop heeft alvast een pak meer mogelijkheden dan het vorige parcours, toen er nog gereden werd aan het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys.”

“Het liep vandaag ook een pak beter dan in de voorbije twee crossen. Na gisteren (Loenhout) was ik wat lastig op mezelf, nadat ik goed uit de verf kwam te Sint-Niklaas en Namen. In Zolder en Loenhout was het niet goed. Ik wou het vandaag zeker niet laten liggen en het pakte goed uit. Het is een kwestie van steeds maar gemotiveerd blijven. Je zit wel met de cross van morgen in het achterhoofd, daarom was het niet simpel om vandaag weer alles te geven. Maar voor een overwinning doe je wel het een en ander natuurlijk.”

“Ik lag vrij snel in de wedstrijd op kop en ben dan vol blijven doorgeven. Ik hoorde dat mijn voorsprong vlug meer dan een minuut bedroeg en toen wist ik dat het binnen was. Het is nu een kwestie van zo snel mogelijk en zo veel mogelijk te recupereren. Gelukkig betreft het morgen/zaterdag in Diegem een avondcross en kan ik zo wat langer rusten”, besloot Van Aert.

bron: Belga