Weerbericht – Neerslagzone trekt door het land

Vrijdag trekt een neerslagzone door het land waarbij er eerst smeltende sneeuw kan vallen. In de Ardennen valt er verse sneeuw. De maxima worden pas tegen de avond bereikt en schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan zee. Er staat vrij veel wind, meldt het KMI. Zaterdag begint de dag op de meeste plaatsen regenachtig met op de Ardense Hoogten eventueel wat sneeuw. Overdag wordt het mogelijk even droog vanaf het westen alvorens zaterdagavond en in de nacht naar zondag een actieve regenzone over het land trekt. Het wordt zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 8 of 9 graden in Hoog-België en 12 à 13 graden in Vlaanderen.
Zondag regent het een groot deel van de dag met lokaal veel regen, voornamelijk dan in de Ardennen. Het is nog altijd zeer zacht met maxima van 9 tot 13 graden bij een stevige zuidwestelijke wind. Maandag trekt een nieuwe actieve regenzone doorheen het land. In de Ardennen kan de neerslag eventueel een winters karakter aannemen. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden.
Van dinsdag tot en met donderdag blijft het zeer wisselvallig met geregeld regen of bui en en een stevige wind. De maxima schommelen tussen 3 en 8 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 6 en 12 graden elders in het land.

bron: Belga