Tegenstanders van staatssecretaris Francken organiseren protestactie

Tegenstanders van staatssecretaris Francken organiseren protestactie

Voor het centraal station in Brussel wordt morgen om 11.00 uur een protestactie georganiseerd door de tegenstanders van het asielbeleid van Theo Francken (N-VA). De organisatoren, die het evenement hebben aangekondigd op Facebook, eisen het ontslag van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie. De actie is een initiatief van negen hoofdzakelijk Franstalige organisaties, die zich bezighouden met immigratie en de strijd tegen racisme. De protestactie wordt aangekondigd onder de titel “Soyons + que 10!” (wees met meer dan tien). Daarmee wordt verwezen naar een betoging die woensdag aan hetzelfde Brusselse station georganiseerd werd om Theo Francken te steunen. Voor die actie zijn hoogstens tien mensen opgedaagd.

De organisatoren willen Francken naar eigen zeggen “een bevel sturen om uit de regering te stappen binnen de 15 dagen”. “Hij kan asiel aanvragen in Soedan als hij wil”, klinkt het nog.

Rond 16.30 uur vandaag hebben ongeveer 700 mensen op Facebook aangegeven dat ze zullen deelnemen aan de protestactie. Maar vermoedelijk zullen ze niet allemaal aanwezig zijn.

Theo Francken ligt al ruim een week onder vuur, als gevolg van de berichten over teruggestuurde Soedanezen die bij aankomst in eigen land gefolterd werden.

bron: Belga