Novak Djokovic stelt rentree uit

Novak Djokovic stelt rentree uit
Novak Djokovic stelt rentree uit

Novak Djokovic (ATP 12) stelt zijn langverwachte rentree uit. De Serviër zou normaal vandaag in actie komen op een exhibitietoernooi in Abu Dhabi, maar hij heeft last van pijn in de rechterelleboog. Dat staat op zijn website te lezen. Djokovic verscheen bijna zes maanden niet op de courts wegens blessureleed. In juli kwam de twaalfvoudige grandslamwinnaar voor het laatst in actie op Wimbledon (kwartfinale tegen Tomas Berdych), waarna een elleboogblessure roet in het eten gooide.

‘Nole’ is “ongelooflijk ontgoocheld” dat hij forfait moet geven. “Jammer genoeg voelde ik de voorbije dagen pijn in de elleboog. Na verschillende tests heeft mijn medisch team me aangeraden geen risico’s te nemen en onmiddellijk voort te doen met de behandelingen.”

“Ik ben heel triest, want ik verlangde ernaar om opnieuw officiële wedstrijden te spelen”, vervolgt het voormalige nummer één van de wereld. “Ik heb genoten van de trainingen en alles wat ik gedaan heb om klaar te geraken voor de start van het seizoen, en dus ook voor het toernooi in Abu Dhabi. Ik houd ervan om daar te spelen. Nu moet ik deze situatie aanvaarden en de resultaten van de behandelingen afwachten, zodat ik opnieuw kan tennissen en in mijn ritme kan geraken. Dit kan een invloed hebben op het seizoensbegin en mijn toernooiplanning. Een beslissing daarover volgt in de komende dagen.”

Djokovic zou vandaag op het Mubadala World Tennis Championship in de halve finales aantreden tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 10), die gisteren te sterk was voor de Rus Andrey Rublev (ATP 39).

Bron: Belga