Guardiola over blessure Kompany: “Minder erg dan verwacht”

Guardiola over blessure Kompany: "Minder erg dan verwacht"

Pep Guardiola heeft op de persconferentie, twee dagen voor de partij van Manchester City bij Crystal Palace, meer toelichting gegeven over de blessure van Vincent Kompany. De Rode Duivel sukkelde met een kuitblessure, maar zal de komende wedstrijden inzetbaar zijn. “De blessure van Vincent is niet zo erg als gedacht”, stak Guardiola van wal. “Hij is klaar om de volgende wedstrijden te spelen. Morgen weten we exact wat er aan de hand was. Hij had last van de kuit (waar hij al vaker last van had, nvdr.), maar het is zeker geen zware blessure.” De coach feliciteerde zijn kapitein ook nog met zijn diploma Master in de Business Administration. “Heel sterk van hem. De carrière van een voetballer is kort. Te kort. Nadien volgt nog een heel leven en je moet iets om handen hebben. Je moet je voorbereiden. Proficiat, Vincent!”

Vincent Kompany moest woensdagavond al na elf minuten het terrein verlaten bij de verplaatsing van Manchester City naar Newcastle United (0-1). Er werd opnieuw gevreesd voor een zware blessure, maar dat blijkt dus ongegrond.

Guardiola had ook goed nieuws over collega-verdediger John Stones. De Engelsman kon gisteren voor het eerst een volledige groepstraining afwerken. “Hij is nog geen honderd procent, maar zal er snel opnieuw staan”, aldus de Catalaan.

Manchester City staat nog steeds soeverein aan de leiding in de Premier League. De Citizens tellen met 58/60 vijftien punten voorsprong op eerste achtervolger, Manchester United.

bron: Belga