Dimitri Van den Bergh: “Heb op het einde de kansen laten liggen”

Dimitri Van den Bergh: "Heb op het einde de kansen laten liggen"

Dimitri Van den Bergh (PDC-43) is er in het Alexandra Palace van Londen net niet in geslaagd zich voor de halve finales van het PDC wereldkampioenschap darts te plaatsen. De 23-jarige Antwerpenaar moest met 5-4 de duimen leggen voor de 27-jarige Engelsman Rob Cross (PDC-20). De setstanden waren 3-0, 3-2, 2-3, 3-2, 3-0, 0-3, 1-3, 1-3 en 3-1. Van den Bergh haalde een 4-1 achterstand op en creëerde zich ook in de negende en beslissende set kansen, maar miste op een haar na de dubbel zestien voor een 132 checkout. Nog drie missers op dubbel zestien en vier op dubbel zes werden hem vervolgens fataal. Van den Bergh eindigde met een gemiddelde van 98,60 punten per drie pijlen en deed daarmee iets beter dan Cross (97,13), maar die was accurater bij het uitwerpen: 38,00 procent tegen 34,69 procent.

“Aan het einde van de wedstrijd heb ik de kansen laten liggen”, besefte Van den Bergh. “Zelfs bij een 4-1 achterstand bleef ik erin geloven, iets wat ik overigens altijd doe. Het is nooit over, tot de laatste set gewonnen is. Het heeft deze keer niet mogen zijn, maar ik ga op dezelfde manier blijven doorgaan, met de ambitie om zo hoog mogelijk op de ranking te klimmen.”

“Van den Bergh is een fantastische kerel”, reageerde Cross. “Ik moet eerlijk zijn, de beste man heeft vandaag verloren. Dimitri bleef me maar afstraffen. Hij speelde briljant en heeft zeker een mooie carrière voor zich. Ik ben blij dat ik gewonnen heb en kijk een gegeven paard nooit in de mond, maar morgen zal het beter moeten.”

Om een plaats in de finale neemt Cross het zaterdag in een best of 11 op tegen de winnaar van het duel tussen de Nederlanders Michael van Gerwen (PDC-1) en Raymond van Barneveld (PDC-9). In de andere halve finale staat de Welshman Jamie Lewis (PDC-46) tegen de winnaar van de partij tussen de Schot Gary Anderson (PDC-3) en de Engelsman Phil Taylor (PDC-6).

Het was de derde WK-deelname voor Van den Bergh. Twee jaar geleden ging hij er in de tweede ronde uit, vorig jaar in de eerste. Eind november kroonde hij zich tot wereldkampioen bij de jeugd (-23).

bron: Belga