Weerbericht – Kans op winterse buien

Er vallen donderdagochtend vooral over het oosten en het noordoosten van het land eerst nog buien van smeltende sneeuw of sneeuw. Overdag is het in vele streken overwegend droog met wolken en soms brede opklaringen. In de Ardennen blijft de kans op enkele sneeuwbuien wel de hele dag bestaan. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +5 graden aan zee. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor CO-vergiftiging. ’s Avonds en ’s nachts blijft het droog met wolken en soms brede opklaringen, en er is kans op rijm- en ijsplekken in het hele land. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten. Het wordt koud, met minima van -5 graden in de Hoge Venen tot 0 graden aan de kust.
Vrijdag wordt het zwaarbewolkt gevolgd door regen. De eerste neerslag kan vallen onder de vorm van smeltende sneeuw, in Hoog-België valt er sneeuw. De maxima worden pas tegen de avond bereikt en schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Aan zee zijn rukwinden mogelijk tot 70 kilometer per uur.
Ook zaterdag en zondag regent het regelmatig en staat er een goed voelbare wind. Het blijft zwaarbewolkt, maar het wordt wel erg zacht, met maxima rond 12 of lokaal zelfs 13 graden in het centrum van het land.
Op Nieuwjaar verandert er aanvankelijk weinig, met vooral voor de middag nog regen en veel wind. De temperaturen stijgen tot 7 à 8 graden. Daarna lijkt het geleidelijk droger te zullen worden, maar wordt het ook enkele graden frisser.

bron: Belga