Rafael Nadal geeft forfait voor ATP-toernooi in Brisbane: “Nog niet wedstrijdfit”

Rafael Nadal geeft forfait voor ATP-toernooi in Brisbane:
Rafael Nadal geeft forfait voor ATP-toernooi in Brisbane: "Nog niet wedstrijdfit"

De Spaanse nummer één van de wereld, Rafael Nadal, heeft zich afgemeld voor het ATP-toernooi in Brisbane (1-8 januari). Nadal legt op Twitter uit nog niet klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. “Ik wilde graag in Brisbane spelen, maar ik ben er na een lang seizoen en mijn late start van de voorbereiding nog niet klaar voor”, schreef Nadal op Twitter. De nummer één van de wereld kwam niet meer in actie sinds zijn verloren eerste groepswedstrijd tegen David Goffin (ATP 7) op de ATP World Tour Finals. Toen gaf hij op met een knieblessure. Nadal zou in eerste instantie deze week ook deelnemen aan een demonstratietoernooi in Abu Dhabi, maar ook daar zag hij vanaf.

De Spanjaard gaat nu zonder wedstrijdritme toewerken naar de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat half januari begint. “Ik arriveer op 4 januari in Melbourne en start daar mijn voorbereiding.”

2017 was voor Nadal een uiterst succesvol jaar. Hij veroverde voor de tiende keer de titel op Roland Garros, won ook de US Open en stond voor het eerst in drie jaar opnieuw helemaal bovenaan de wereldranglijst.

Bron: Belga