Onderzoek naar dodelijk ongeval met omgewaaide torenkraan in Nieuwpoort

Onderzoek naar dodelijk ongeval met omgewaaide torenkraan in Nieuwpoort

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, is een onderzoek gestart naar het dodelijke ongeval met een omgewaaide torenkraan in Nieuwpoort. Dat bevestigt procureur Filiep Jodts. Een deskundige is ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. Woensdagavond even voor 18 uur viel een torenkraan door hevige windstoten om op een appartementsgebouw in de Meeuwenlaan in Nieuwpoort-Bad. Een 73-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. Het gevaarte bracht ook zware schade toe aan de drie bovenste verdiepingen van residentie Mosselbank.

De bewuste torenkraan dreigde door stormweer op 12 november al eens om te vallen. Toen moesten vijftig inwoners uit voorzorg even geëvacueerd worden, maar een onafhankelijk bureau oordeelde nadien dat de situatie veilig was en leverde de nodige veiligheidsattesten af. Bij dat eerste incident werd geen strafdossier opgestart, maar het parket vraagt de gegevens van het incident nu wel op.

Het lichaam van het 73-jarige slachtoffer dat woensdagavond onder het puin werd aangetroffen is nog niet geborgen. Bij het ongeluk raakten nog vier andere mensen gewond, maar zij verkeren niet in levensgevaar. Het dakappartement van het gebouw tegenover residentie Mosselbank werd eveneens geraakt door de omvallende kraan en ook enkele wagens liepen ernstige schade op.

Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om een onderzoek te voeren naar de oorzaken van het ongeval. Dat onderzoek zal wellicht een hele tijd in beslag nemen.

bron: Belga