Vrachtwagenchauffeur in elkaar geslagen door groep jongeren in Molenbeek

Vrachtwagenchauffeur in elkaar geslagen door groep jongeren in Molenbeek

Een vrachtwagenchauffeur is afgelopen zaterdag in Sint-Jans-Molenbeek in elkaar geslagen door een groep van een twintigtal jongeren. Dat meldt het Brusselse parket vandaag. Eén verdachte kon worden opgepakt, maar het motief voor de aanval is nog onduidelijk. De chauffeur reed zaterdagavond omstreeks 22.20 uur over de Joseph Baecklaan toen op het kruispunt met de Ninoofsesteenweg plots een voetganger opdook op het zebrapad. Hoewel het verkeerslicht voor de vrachtwagen op groen stond, bleef de voetganger op het midden van het zebrapad staan. De chauffeur remde dan ook bruusk om de voetganger niet aan te rijden.

De voetganger stapte daarop meteen naar de stuurcabine, trok de deur open en begon de vrachtwagenchauffeur uit te schelden. De man greep de chauffeur ook vast en trok hem de stuurcabine uit, waarna hij op hem begon in te slaan. Daarbij kreeg hij de hulp van een twintigtal andere jongeren.

Het slachtoffer kon zich uit de groep bevrijden en rende weg. Hij werd daarbij achtervolgd door de jongeren, tot er een politiepatrouille opdook en de jongeren uiteenstoven. Het slachtoffer kon de hoofdverdachte nog aanduiden en de politie kon die jongeman na een korte achtervolging inrekenen. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket.

bron: Belga